GRATIS VERZENDING VANAF € 69

30 DAGEN RETOURBELEID

WORD LID - KRIJG 10% KORTING

SNELLE LEVERING MET BUDBEE

Producten
Overige

Word lid & krijg 10% korting

Inspiratie & tips/Inspiratie/Leer &Tradition kennen
Een woonkamer ingericht met producten van &Tradition, hier zie je de Little Petra fauteuil, de Lato bijzettafel en de VP9 draadloze Flowerpot tafellamp allemaal in donker hout voor een retro gevoel.

Eclectronica ontwerp dat zijn eigen verhaal vertelt - maak kennis met &Tradition

In de wereld van Deens design waar esthetiek en praktische functionaliteit elkaar ontmoeten, is &Tradition een interessante fusie van traditie en moderniteit. Neem een kijkje in de zorgvuldig samengestelde wereld van &Tradition en leer het merk achter ieders favoriete flowerpotlamp kennen.
donderdag 21 september 2023
Het artikel delen

GEWORTELD IN TRADITIE


&Tradition is ontstaan uit een passie voor vintage design en verzamelen en werd in 2010 opgericht door Martin Kornbek Hansen. Zoals de naam al doet vermoeden, zet &Tradition zich in voor het behoud van designtradities met een frisse blik. Ondanks dat ze hun collecties openstellen voor ontwerpers van over de hele wereld, blijft &Tradition stevig geworteld in het DNA van Deens vakmanschap.

Je bent misschien wel bekend met een aantal van hun beroemdste ontwerpen, zoals de FlowerPot collectie &Tradition lamp en de Little Petra loungestoel, maar hoe goed ken je &Tradition eigenlijk? Els van Hoorebeeck, de Creative & Brand Director van &Tradition nam de tijd om met ons te praten en ons wat inzicht te geven in wat &Tradition drijft, waar ze mee begonnen en wat de toekomst brengt.

Hier zie je de papieren Formakami plafondlampen in Japanse stijl, ontworpen door Jamie Hayon voor &Tradition, in een zachtgele woonkamer.

Formakami papier lampen

Formakami hanglamp
JH3
€ 153€ 209
We willen ervaringen cureren - Els van Hoorebeeck, creatief & merk directeur &Tradition


CURATIE EN VAKMANSCHAP

De passie die dit merk drijft is duidelijk te zien als we gaan zitten voor een gesprek met Els "hou me alsjeblieft tegen" lacht ze, "ik kan hier uren over praten". In de wereld van design is Deens vakmanschap altijd synoniem geweest voor elegantie, functionaliteit en innovatie. Het is deze passie en aandacht voor vakmanschap die de drijvende kracht is achter &Tradition. "We willen een universum creëren", vertelt Els ons, en het lijkt erop dat ze goed op weg zijn om dat te doen.

Naast prachtige designstukken biedt het &Tradition-universum nog veel meer. Je vindt het Lille Petra café in het hart van Denemarken. Met een specifieke focus op gezondheid en het beperken van voedselverspilling biedt het café traditioneel Deens eten met een twist - merkbewuster kan niet!

Dit jaar wordt ook de Mnemonic-collectie gelanceerd, een collectie verfijnde huisgeuren in de vorm van zeep en lotions. De collectie is ontworpen om onze zintuigen te prikkelen in een viering van het belang van geur bij het creëren en bewaren van herinneringen en maakt deel uit van de meeslepende merkervaring van &Traditions.
"We beginnen niet met huidverzorging," benadrukt Els met een glimlach, "het gaat er meer om hoe we ruimtes tot leven brengen. Muziek, eten, geluiden en geuren - al deze dingen zijn zo belangrijk als het gaat om het creëren van een bewuste cultuur in en rond ons merk."

Hier zie je de Mnemonic handzeep van &Tradition aan de zijkant van het bad staan.

Mnemonic handzeep, &Traditie

ELK ONTWERP HEEFT EEN VERHAAL TE VERTELLEN


Het zorgvuldig geselecteerde portfolio van &Traditions vertelt zijn eigen verhaal. "Je kunt je persoonlijkheid uitdrukken met onze collecties" zegt Els "en dat is altijd het doel geweest", maar daarnaast hebben de producten ook hun eigen verhaal te vertellen. "Little Petra heeft een van de beste verhalen" zegt Els "Het werd ontworpen in de jaren 30 in een periode waarin architecten rechtstreeks samenwerkten met meubelmakers en ze slechts een beperkt aantal van elk item produceerden. De stoel werd geïnspireerd door Viggo Boesens reizen naar de VS en is bijna een eeuw later nog steeds een van de populairste loungestoelen op de markt."


Deze artistieke storytelling zit verweven in het DNA van &Traditions. "Een van onze sterkste punten is de ervaring rond een product," zegt Els. "Het is mogelijk om een product te zien en het mooi of niet mooi te vinden, maar ons doel is om een waardering voor het ontwerp en het proces te creëren," vervolgt ze.

Of ze nu werken met een nieuwe ontwerper of ontwerpen uit de archieven nieuw leven inblazen, &Tradition houdt zorgvuldig rekening met het proces dat elk item moet doorlopen om van idee tot eindproduct te komen. Het is deze creatieve overweging die hen een opwindend samenwerkingsplatform maakt voor zowel nieuwe als gevestigde ontwerpers.

Hier zie je een helder geel met een aantal producten van &Tradition, waaronder de Formakami lamp en de draagbare tafellamp Manhattan.

Met de producten van &Tradition kun je een ruimte transformeren zoals jij dat wilt. 

EEN TIJDLOZE MIX VAN OUD EN NIEUW

Bij &Tradition brengen we het beste uit het verleden en het heden samen. Hier vinden we een aantal van 's werelds bekendste ontwerpers, zoals Jamie Hayon, Norm Architects en Note Design Studio - naast ontwerpen van iconische ontwerpers als Arne Jacobsen en Verner Panton. Volgens Els is deze eclectische combinatie van design de sleutel tot het succes van &Traditions.

"Het is geweldig om iets opnieuw uit te brengen dat een geweldige designgeschiedenis heeft, maar misschien niet meer verkrijgbaar is," zegt Els. Een mooi voorbeeld van de manier waarop &Tradition design uit de archieven herintroduceert, is hun werk met ontwerpen van Hvidt en Mølgaard-Nielsen. De ontwerpen van het Deense ontwerpersduo waren niet langer in productie toen &Tradition ervoor koos om hun verhaal op te pakken en vandaag kunnen we genieten van Deense elegantie in de vorm van de Drawn stoelen en de Boomerang fauteuil. Om het originele ontwerp in zijn puurste vorm te eren, onderhoudt &Tradition nauwe relaties met de families en stichtingen die de ontwerpen uit het verleden bewaren.

"Met een hedendaagse ontwerper is het natuurlijk veel gemakkelijker om een opdracht te geven" legt Els uit "en we willen ook hun verhalen kunnen vertellen."

Dit vermogen om opkomende ontwerpers te laten zien naast gevestigde meesters is enigszins uniek voor &Tradition en is een waar bewijs van de tijdloosheid van hun ontwerpen.

De draagbare Lucca tafellamp ontworpen door Space Copenhagen voor &Tradition, hier in het huis van @gippmy.

Rebecca Sparling
Auteur

ONTDEK &TRADITION

Laat meer zien

Ontvang 10% korting op je volgende aankoop! En verzamel punten op je aankopen als lid van onze klantenclub.

Nordic Nest AB (EU-BTW-Nummer: SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 Kalmar, ZWEDEN email: info@nordicnest.nl tel. 020 890 88 82
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB