GRATIS VERZENDING VANAF € 69

365 DAGEN RETOURBELEID

VERZAMEL PUNTEN IN DE KLANTENCLUB

SNELLE LEVERING MET BUDBEE

Alles voor het buitenleven

Merken/Kay Bojesen Denmark

Kay Bojesen Denmark

Wie kent ze niet? De unieke houten figuren en dieren van Kay Bojesen! Hout tot leven brengen: dat was absoluut het talent van Kay Bojesen. Zijn speelse houten beelden hebben stuk voor stuk een ziel, een subtiele glinstering in de ogen en een fijn gevoel voor humor.
96 resultaten gesorteerd op  
Populariteit
1
...
3
Pagina 1 van 3

Kay Bojesen

De carrière van Kay Bojesen - één van de beroemdste Deense ontwerpers aller tijden - begon feitelijk met een stage als zilversmid bij Georg Jensen; één van de grootste namen op gebied van Deens design. Hoewel hij als smid absoluut talent had, bleek zijn favoriete materiaal toch hout te zijn. Het was aan het begin van de jaren ‘30, toen hij besloot om deze passie full-time na te streven.

Wat zijn de populairste producten van Kay Bojesen?

Kay Bojesen was een ware kindervriend. Om die reden besloot hij een serie houten speelgoedfiguren te produceren met zachte afgeronde vormen, perfect om mee te spelen. Het speelgoed was een onmiddellijk succes en het duurde dan ook niet lang voordat het originele assortiment werd aangevuld met andere schattige houtenfiguren. Tegenwoordig worden de beelden niet alleen gebruikt als houten speelgoed maar ook als decoratie beelden.

Toen Kay Bojesen op 72-jarige leeftijd overleed, liet hij een aanzienlijke designerfenis achter met meer dan 2000 ontwerpen op zijn naam. Deze grootste Scandinavische designklassiekers - zoals de Kay Bojesen aap en de Song Bird - zijn vandaag de dag bekend en geliefd overal ter wereld!

Meer dan speelgoed

Het assortiment van Kay Bojesen Denmark bestaat uit meer dan een grote verscheidenheid aan verschillend houten speelgoed in verschillende vormen en maten. Dit "houten speelgoed" is echter meer geworden dan dat. Het zijn iconische stukken geworden die nu voornamelijk gebruikt worden als decoratie beelden.

Kay Bojesen houten aapje

De Kay Bojesen houten aap is echt een iconisch design stuk. Met dit unieke item kunt u een harmonieuze en toch speelse toon in uw huis zetten. Het houten aapje bestaat uit 31 delen en is in 4 verschillende maten te krijgen; een mini aapje, een klein aapje, een medium aap en een large aap. Elke familielid van de Kay Bojesen apenfamilie wordt in Denemarken ontwikkeld en is uniek.

Het Kay Bojesen assortiment omvat niet alleen de beroemde houten aapjes, maar ook andere betoverende inrichtingselementen zoals posters, mobielen en woonaccessoires voor de kinderkamer.

Duurzaamheid bij Kay Bojesen

Bij de productie van zijn designklassiekers volgt Kay Bojesen de richtlijnen die bij elke stap integriteit vereist. Dit betekent dat Kay Bojesen veel belang hecht aan het gebruik van duurzaam geproduceerd hout bij de vervaardiging van zijn producten. Zo zijn de houten apen van Kay Bojesen gemaakt van hout van teakplantages - een duurzamer alternatief voor het kappen van teakhout. Op die manier worden verantwoorde oogst en betere levensomstandigheden voor de plaatselijke bevolking rond de plantages mogelijk gemaakt.

Word lid van onze klantenclub en ontvang nieuwsbrieven, unieke aanbiedingen en bonussen op alle aankopen. Alle nieuwe leden krijgen 500 bonuspunten!

Nordic Nest AB (EU-BTW-Nummer: SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 Kalmar, ZWEDEN email: info@nordicnest.nl tel. 020 890 88 82
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB