Le Creuset broodmes met handvat van olijfhout is een praktisch mes vervaardigd uit damaststaal van de hoogste kwaliteit, wat niet alleen zorgt voor een zeer scherp en getand lemmet, maar ook voor een exclusieve en luxe afwerking. Het ergonomische handvat van olijfhout maakt het broodmes soepel en gemakkelijk in gebruik wanneer je ’s ochtends je versgebakken bolletjes snijdt.
OnderhoudsinstructiesBij voorkeur na elk gebruik slijpen met een aanzetstaal. Niet reinigen in de vaatwasser: dit kan zowel het mes als de vaatwasser beschadigen. Onmiddellijk na gebruik met de hand afwassen en voorzichtig afdrogen met een zachte doek. Wacht niet met het mes schoon te maken: eventuele zuren in voedselresten kunnen het mes beschadigen. Het mes niet weken: dit kan ervoor zorgen dat het mes gaat roesten. Bewaar het mes in een messenblok of aan een magneetstrip.
Gebruik een snijplank van kunststof of hout. Niet gebruiken op een glazen snijplank, in een pan of op een bord. Niet gebruiken voor het snijden van botten of diepgevroren ingrediënten: dit kan het blad van het beschadigen.