Le Creuset koksmes met handvat van olijfhout is een fraai ontworpen koksmes vervaardigd uit damaststaal met een prachtig patroon dat het lemmet siert. Het dikkere lemmet van het koksmes in combinatie met een mooi en comfortabel handvat zorgt ervoor dat u met precisie uw voedsel kunt blokjes snijden, hakken en snijden.
OnderhoudsinstructiesBij voorkeur na elk gebruik slijpen met een aanzetstaal. Niet reinigen in de vaatwasser: dit kan zowel het mes als de vaatwasser beschadigen. Onmiddellijk na gebruik met de hand afwassen en voorzichtig afdrogen met een zachte doek. Wacht niet met het mes schoon te maken: eventuele zuren in voedselresten kunnen het mes beschadigen. Het mes niet weken: dit kan ervoor zorgen dat het mes gaat roesten. Bewaar het mes in een messenblok of aan een magneetstrip.
Gebruik een snijplank van kunststof of hout. Niet gebruiken op een glazen snijplank, in een pan of op een bord. Niet gebruiken voor het snijden van botten of diepgevroren ingrediënten: dit kan het blad van het beschadigen.