Le Creuset koksmes met stalen handvat is een veelzijdig koksmes dat voor vrijwel alles in de keuken gebruikt kan worden dankzij het taps toelopende lemmet en het vlijmscherpe snijvlak. Het mes is vervaardigd uit hoogwaardig damaststaal, dat een prachtig patroon op het lemmet geeft en zelfs wanneer het niet in gebruik is, fungeert als een exclusief detail in uw keuken. Het ergonomische handvat zorgt er bovendien voor dat het comfortabel vasthouden is.
OnderhoudsinstructiesBij voorkeur na elk gebruik slijpen met een aanzetstaal. Niet reinigen in de vaatwasser: dit kan zowel het mes als de vaatwasser beschadigen. Onmiddellijk na gebruik met de hand afwassen en voorzichtig afdrogen met een zachte doek. Wacht niet met het mes schoon te maken: eventuele zuren in voedselresten kunnen het mes beschadigen. Het mes niet weken: dit kan ervoor zorgen dat het mes gaat roesten. Bewaar het mes in een messenblok of aan een magneetstrip.
Gebruik een snijplank van kunststof of hout. Niet gebruiken op een glazen snijplank, in een pan of op een bord. Niet gebruiken voor het snijden van botten of diepgevroren ingrediënten: dit kan het blad van het beschadigen.