GRATIS VERZENDING VANAF € 69

30 DAGEN RETOURBELEID

WORD LID - KRIJG 5 € KORTING

SNELLE LEVERING MET BUDBEE

Word lid & krijg 5 € korting

Merken/Orrefors

Orrefors

Al meer dan 100 jaar staat het Zweedse merk Orrefors synoniem voor exclusief kristal, kwaliteit en vakmanschap.

256 resultaten gesorteerd op
1
...
8
Pagina 1 van 8

Orrefors: Exclusief mondgeblazen glas uit Zuid-Zweden

Wijnglazen, bierglazen, champagneglazen en meer! Al meer dan 100 jaar produceert Orrefors een brede collectie drinkglazen van helder kristal. Perfect voor exclusieve en luxe diners! 

Daarnaast bestaat het assortiment uit een brede collectie kwalitatief hoogwaardig glaskunst .Denk bijvoorbeeld aan: vazen , schalen, kandelaars & lantaarns en meer! 

Wat zijn de meest populaire producten/collecties van Orrefors?

De top-5 glasproducten/collecties van Orrefors bestaat uit:

Wat is het verschil tussen gewoon glas en kristal?

Het belangrijkste verschil is dat kristalglas veel dunner is, waardoor het verfijnder en eleganter is in gebruik. Vaak is kristalglas ook helderder dan gewoon glas: iets wat uw tafelsetting een beetje extra uitstraling geeft!

Is Orrefors-glas vaatwasmachinebestendig?

Veel glasproducten van Orrefors zijn vaatwasmachinebestendig en kunnen zonder problemen in de vaatwasser worden afgewassen. Hoewel kristalglas eveneens sterk is, is het wel kwetsbaarder dan gewoon glas. Om die reden dienen sommige kristallen glasproducten met de hand te worden afgewassen. Let op: Check voor het reinigen altijd de onderhoudsinstructies van de fabrikant.

Met welke ontwerpers werkt Orrefors samen?

Om het assortiment uit te breiden en te verbeteren heeft Orrefors in de loop der jaren samengewerkt met verschillende toonaangevende ontwerpers uit Zweden. Denk bijvoorbeeld aan: 

Met veel respect voor traditie en de complexiteit van het vakmanschap, dragen zij bij aan de vernieuwende glaskunst waar Orrefors voor staat.

Hoe gaat Orrefors om met duurzaamheid?

Bij de productie van haar glasproducten legt Orrefors bijzonder veel nadruk op milieubewuste en duurzame productie.

Zo is het bedrijf ISO-gecertificeerd - door het onafhankelijke beoordelingsbedrijf Qvalify - op het gebied van design, fabricage, inkoop, verkoop en distributie van decoratief en gebruiksglas. Dit betekent dat Orrefors efficiënter omgaat met materialen, energie en afvalbeheer, alle medewerkers betrekt bij het thema duurzaamheid en kennis over milieu en kwaliteit doorgeeft.

Over Orrefors

Hoogwaardige glasproducten en traditioneel vakmanschap. Het Zweedse merk Orrefors werd opgericht in 1898 en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van kristalglas. Het doel? Het leven van mensen te verrijken met prachtige glaskunst en kristal. 

Tegenwoordig is de productie verplaatst naar de glasfabriek in Kosta (Småland). Een groot deel van het assortiment wordt - net als 100 jaar geleden - nog altijd met de hand gemaakt. Leuk weetje: Wanneer de glazen de glasfabriek verlaten, hebben minimaal 15 verschillende mensen deelgenomen aan het productieproces. Geen wonder dat Orrefors-glas zo speciaal aanvoelt!

Al meer dan 100 jaar ontwerpt en produceert Orrefors glas en glasproducten van kristalglas met tijdloze elegantie. Het merk staat voor exclusief design en echt - lokaal geproduceerd - vakmanschap. Om dit te realiseren en zo de traditie van Zweedse glasproductie te behouden en door te ontwikkelen, werkt Orrefors samen met enkele van de meest vooraanstaande designers uit het land. 

Leuk weetje: Orrefors en de zakenwereld

Wist u dat… Orrefors eveneens z’n intrede heeft gedaan in de zakenwereld? Zo ontwierp het glasmerk een handgemaakte kristallen middenconsole voor de Volvo S60 en wordt het glaswerk gebruikt in 8 van de 15 Michelin-sterrenrestaurants in Zweden!

-

Krijg € 5 korting op je volgende aankoop! En verzamel punten op je aankopen als lid van onze klantenclub.

Nordic Nest AB (EU-BTW-Nummer: SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 Kalmar, ZWEDEN email: info@nordicnest.nl tel. 020 890 88 82
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB