GRATIS VERZENDING VANAF € 69

30 DAGEN RETOURBELEID

VERZAMEL PUNTEN IN DE KLANTENCLUB

SNELLE LEVERING MET BUDBEE

Producten
Overige
Merken/Iittala

Iittala

Iittala is een van de oudste glasfabrieken in Finland. Door de jaren heen hebben ze tijdloos design gecreëerd dat onze dagelijkse leven heeft verrijkt gedurende verschillende generaties. Iittala heeft een gedurfde vormentaal met de focus op designkwaliteit en artistieke innovatie. Bij ons vind je een ruim assortiment aan prachtig glaswerk, porselein en kaarsenhouders, van het geprezen Iittala.

4 resultaten gesorteerd op  
Populariteit
Tapio wittewijnglas 18 cl 2-pack - Transparant - Iittala
Iittala

Tapio wittewijnglas 18 cl 2-pack, Transparant

€ 71€ 89,90
In nabestelling
Tapio rodewijnglas 25 cl 2-pack - Transparant - Iittala
Iittala

Tapio rodewijnglas 25 cl 2-pack, Transparant

€ 74€ 89,90
In nabestelling
Tapio bierglas 30 cl 2-pack - Transparant - Iittala
Iittala

Tapio bierglas 30 cl 2-pack, Transparant

€ 89,90€ 94,90
In nabestelling
Tapio likeurglas 9 cl 2-pack - Transparant - Iittala
Iittala

Tapio likeurglas 9 cl 2-pack, Transparant

€ 72,90€ 84,90
Op voorraad
AANBIEDINGEN

Iittala glazen - een Finse designparel

Zoals de naam al aangeeft, heeft Iittala Finse roots. De geschiedenis gaat terug tot 1881, toen de glasfabriek werd opgericht in het kleine dorp Iittala. Sindsdien hebben ze een reeks designklassiekers geleverd die iconisch zijn geworden.

Iittalas 5 meest klassieke series

Iittala Essence
Iittala Kastehelmi
Iittala Alvar Aalto Collection
Iittala Ultima Thule
Iittala Festivo

Hoe kan het ontwerp van Iittala worden beschreven?

Experimenteel, energiek, nieuwsgierig en gedurfd, zo kan het ontwerp van Iittala worden beschreven. Iittala werkt met artistieke innovatie, zelfs terwijl de kern van het vakmanschap in het mondgeblazen glas ligt.

Iittalas ontwerpfilosofie - tijdloze schoonheid en functionaliteit bieden

Voor Iittala is het belangrijk om objecten aan te bieden die zowel functioneel als mooi zijn en geschikt zijn voor alle gelegenheden van het dagelijks leven. Want wat is er eigenlijk op tegen dat glas en vazen zowel functioneel als mooi kunnen zijn?

Veel van Iittalas glascollecties zijn geschikt voor alle verschillende gelegenheden van het dagelijks leven, voor het ontbijt, feestjes en koffiepauzes.

Iittala haalt inspiratie uit de prachtige natuur

Iittala haalt veel inspiratie uit de natuur en de zee, de klassieke Aalto-vaas is hiervan een goed voorbeeld. De vaas heeft een golvend ontwerp, vergelijkbaar met de golven van de zee.

Een ander voorbeeld is de serie Kastehelmi, waarvan de naam 'dauwdruppel' betekent en de kleine bubbels in de glazen objecten geïnspireerd zijn op glinsterende dauwdruppels.

Geprezen ontwerpers bij Iittala

Iittala wordt geassocieerd met een aantal getalenteerde en vernieuwende ontwerpers. Een van hen is Kaj Frank, die de succesvolle series Kartio en Teema heeft ontworpen. Twee andere bekende ontwerpers zijn het echtpaar Aino en Alvar Aalto.

Iittalas mondgeblazen glazen en vazen

Een groot deel van Iittalas wijnglazen en vazen is mondgeblazen. Dit draagt bij aan een uniek ontwerp en een verbinding met de klassieke ambachtelijke manier van glas maken. Het mondblazen van glas is een tijdrovend proces dat de objecten meer leven en variatie in hun ontwerp geeft.

Voor het maken van de Ruutu-vaas zijn bijvoorbeeld zeven ambachtslieden nodig tijdens een productie van 24 uur. Met behulp van hun rijke geschiedenis heeft Iittala veel kennis en vaardigheid op het gebied van glaskunst.

Iittalas producten - geliefde verzamelobjecten

Met hun brede assortiment door de jaren heen is Iittala geliefd geworden bij verschillende generaties. Een object dat een gewild verzamelobject is geworden, is Birds by Toikka, dat een mooie interieurdecoratie is, ongeacht je persoonlijke stijl in huis.

Combineer en mix verschillende series van Iittala

Iittalas objecten zijn ontworpen om verschillende series te kunnen combineren. Of de iconische ontwerpen nu uit de jaren '70 komen, ze passen goed bij nieuwe, modernere series. Dit is mogelijk dankzij Iittalas visie om tijdloos design te creëren dat nooit uit de mode raakt.

Durf dus verschillende Iittala-series te mixen in je huis om een meer persoonlijke stijl te bereiken, met behulp van een van de grootste merken in Scandinavisch design!

Hoe werkt Iittala aan vernieuwing en ontwikkeling?

Iittala heeft een reeks glascollecties uitgebracht in nieuwe en bijgewerkte kleuren om vernieuwing te brengen. Met nieuwe getalenteerde ontwerpers zoals Jasper Morrison blijft Iittala gewaardeerde designklassiekers leveren in een moderne uitvoering. Iittalas vernieuwingsdrang en nieuwsgierigheid leiden tot producten met gedurfde ontwerpen!

Hoe draagt Iittalas tijdloos design bij aan duurzaamheid?

Het tijdloze design van Iittala staat los van de wegwerpcultuur van vandaag. Met zijn functionaliteit en tijdloos design kijkt het voorbij trends en kan het van generatie op generatie worden doorgegeven.
Bovendien streeft Iittala ernaar om objecten te ontwerpen van duurzaam en mooi materiaal, dat lang meegaat. Veel van Iittalas wijnglazen, bierglazen en kommen kunnen in de vaatwasser worden gereinigd, wat ook bijdraagt aan de functionaliteit. En een garantie voor langdurige kwaliteit.

Glas gemaakt van 100% gerecycled materiaal

Iittala was in 2019 een van de eerste industriële fabrikanten die drinkglazen kon aanbieden die uitsluitend van gerecycled glas zijn gemaakt. Het basismateriaal bestond onder andere uit restanten van de mondgeblazen Aalto-vaas.
De glazen gemaakt van het gerecyclede materiaal zijn net zo duurzaam als de producten die van nieuw materiaal zijn gemaakt. Iittala werkt voortdurend aan nieuwe methoden van glasproductie, met de ambitie om innovatief te zijn en energie en natuurlijke hulpbronnen te besparen.

Populaire filters

Word lid van onze klantenclub en ontvang nieuwsbrieven, unieke aanbiedingen en bonussen op alle aankopen. Alle nieuwe leden krijgen 500 bonuspunten!

Nordic Nest AB (EU-BTW-Nummer: SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 Kalmar, ZWEDEN email: info@nordicnest.nl tel. 020 890 88 82
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB