Kai Shun Classic koksmes van KAI is een 20 cm koksmes dat Japanse ambachtstraditie combineert met moderne functionaliteit. Winnaar van Aftonbladets test Årets bästa kockkniv 2019 en geconstrueerd met een kern van VG-10 en 32 lagen damaststaal die zowel stevigheid als een mooi patroon bieden. Het convexe lemmet en de handmatige slijping zorgen voor superieure scherpte, terwijl het ergonomische heft van gelamineerd Pakkahout – in klassieke kastanjevorm – natuurlijk in de hand ligt. Een persoonlijk en duurzaam gezel voor alles van groentebereiding tot het snijden van vlees.
OnderhoudsinstructiesBij voorkeur na elk gebruik slijpen met een aanzetstaal. Niet reinigen in de vaatwasser: dit kan zowel het mes als de vaatwasser beschadigen. Onmiddellijk na gebruik met de hand afwassen en voorzichtig afdrogen met een zachte doek. Wacht niet met het mes schoon te maken: eventuele zuren in voedselresten kunnen het mes beschadigen. Het mes niet weken: dit kan ervoor zorgen dat het mes gaat roesten. Bewaar het mes in een messenblok of aan een magneetstrip.