Kai Shun Nagare schilmes heeft een lemmet gemaakt van flexibel VG-2 staal en hard VG10 staal en een handvat gemaakt van Pakkahout. Het Japanse schilmes behoort tot de Shun Nagare-serie en is perfect geschikt voor het schillen en snijden van kleine groenten of fruit.
OnderhoudsinstructiesGebruik een snijplank van kunststof of hout. Niet gebruiken op een glazen snijplank, in een pan of op een bord. Niet gebruiken voor het snijden van botten of diepgevroren ingrediënten: dit kan het blad van het beschadigen.
Bij voorkeur na elk gebruik slijpen met een aanzetstaal. Niet reinigen in de vaatwasser: dit kan zowel het mes als de vaatwasser beschadigen. Onmiddellijk na gebruik met de hand afwassen en voorzichtig afdrogen met een zachte doek. Wacht niet met het mes schoon te maken: eventuele zuren in voedselresten kunnen het mes beschadigen. Het mes niet weken: dit kan ervoor zorgen dat het mes gaat roesten. Bewaar het mes in een messenblok of aan een magneetstrip.